A Saviour Machine, a világ legjobb gótikus rockzenét játszó cspata 1990-ben alakult meg, valahol Dél-Kaliforniában, és még ebben az évben ki is adták a "Saviour Machine" címre elkeresztelt demo-CD-jüket. Ez idő tájt Eric Clayton (ének), Jeff Clayton (gitár), Dean Forsyth (basszusgitár) és Chris Fee (dob) játszottak a csapatban. Ez az első CD csupán promóciós célokra készült, de később a rajongók számára újra kiadták.

Az 1992-es év nagy eseménye volt, hogy a csapat meghívást kapott egy igen híres keresztény rockzenei fesztiválon való részvételre az Egyesült Államokban (Irwine-ban). Röviddel később Chris Fee eltávozott a zenekarból. (Az új tag Samuel West volt a doboknál.)

1993-ban a zenekar kiadta első hivatalos CD-jét, amely a fentebb emíltett korábbi kiadvánnyal azonos "Saviour Machine I" címet viselte. A zenekarnak ez idő tájt komoly problémákkal kellett szembenéznie, mivel azok az emberek, akik kiadójuknál, a Frontline Records-nál támogatták őket, elhagyták a céget. Az új album felvételét követően a csapat turnézott az Államokban, majd ezt követően a ű Frontline Records engedélyt adott nekik még egy további album elkészítésére.

Az új CD (Saviour Machine II) 1994-ben jelent meg (kétféle borítóval). A felvételeket a zenészek igen mostoha körülmények között, hangmérnök nélkül voltak kénytelenek elkészíteni, mivel a Frontline Records csak minimális financiális támogatást biztosított számukra. Ebben az évben csatlakozott a zenekarhoz Nathan Van Hala (billenytűs hangszerek) és Jayson Heart (dob). Ettől fogva a Saviour Machine túlnyomó részt Europe (Németországban) dolgozik: Eric Clayton megvásárolta a zenekar valamennyi szerezeményének jogait, és megalakította az MCM Music-ot.

A csapat 1995-ben adta ki első élő albumát, valamint a hozzá tartozó videót, amely a Live in Deutschland címet viselte. 1995 júniusában pedig elkezdték egy nagyszabású trilógia komponálását, amely az Apokalipszis zenei interpretációja kíván lenni.

A Saviour Machine 1997-ben adta ki a Legend Part I. című albumot, mint a trilógia első részét.

1998 április 15-én Európában megjelent a Legend Part II. (néhány, a lemezről lemaradt felvétel a Behold a Pale Horse című maxi single-re került fel). A Saviour Machine jelenlegi felállása: Charles Cooper (basszusgitár), Nathan van Hala (zongora, szintetizátor és programozás), Eric Clayton (ének), Jeff Clayton (gitár) és Jason Heart (dob és ütős hangszerek).

2001-ben pedig végre kijött a 'Legend III' CD első része.


The Unofficial Saviour Machine Homepage
Created by the Well of Souls & Szilárd Tóth, © 2002
Contact: well-of-souls@freemail.hu or toth.sz@axelero.hu